Dansvereniging Bocholtz

One2Dance Olympia

Click here to edit subtitle

Nieuws

DansactieWij bieden jullie nu de mogelijkheid, om in 5 danslessen kennis te maken met dans en beweging en zo de beginselen van dansen onder de knie te krijgen.

De kosten zijn € 10 voor 5 danslessen (aan een gesloten weken). In de lessen bieden wij diverse danstechnieken aan die afgestemd zijn op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen en volwassen. Dit zodat iedereen leert dansen op een leuke en uitdagende manier. Het motto van One2Dance Olympia is: Iedereen kan dansen!


De lessen worden gegeven op donderdag vanaf 16.30 uur in de sporthal van Bocholtz, Wijngracht 9, in het zaaltje op de eerste verdieping (entresol).

- groep F: 16.30-17.15 uur (3 t/m 5 jaar)

- groep E: 17.30-18.30 uur (6 t/m 8 jaar)
- groep D: 18.30-19.30 uur (vanaf 9 jaar)

- groep C: 19.30-20.30 uur (vanaf 14 jaar)

- groep B: 20.30-21.30 uur (vanaf 21 jaar)


En op dinsdag vanaf 20.30 uur in de sporthal van Bocholtz (entresol).

- groep A: 20.30-21.30 uur (Aerobics/fitness)


Donderdags begint de eerste les van de dansactie op 1 november. De laatste les is op donderdag 29 november.

Dinsdags begint de eerste les van de dansactie op 6 november. De laatste les is op dinsdag 4 december.

Inschrijven kan tot woensdag 31 oktober via  onderstaande knop.


Open les 25 oktoberDonderdag 25 oktober bent u allen van harte welkom om een kijkje te komen nemen tijdens onze dansles. Zo krijgt u een indruk van wat wij allemaal doen tijdens de dansles. Deze open les vindt plaats tijdens de reguliere lestijden. Voor informatie over de lestijden klik op onderstaande knop.
Tot ziens op donderdag 25 oktober!

70-jarig jubileumpresentatie

Dit jaar viert onze vereniging haar 70 jarig bestaansjubileum. Deze geweldige mijlpaal vieren we op zondag 24 juni d.m.v. een spectaculaire danspresentatie. Het thema is "Reis door de tijd". Alle leden kunnen tijdens de presentatie laten zien wat ze het afgelopen jaar geleerd hebben.

De presentatie vindt plaats in de harmoniezaal aan de Dr. Nolensstraat 5a te Bocholtz. En begint om 14.00 uur. De zaal gaat open om 13.00 uur.Entree €2,50 per persoon.

Iedereen is van harte welkom om naar de presentatie te komen kijken.

Hoogtepunten

Bekijk hier alle nieuws rondom One2Dance Olympia
en kijk terug naar hoe het allemaal begon.

1948

In 1948 werd de vereniging opgericht. Op dat moment was er geen ontspanningsvereniging in Bocholtz voor meisjes/dames.
De vereniging is toentertijd begonnen met het beoefenen van korfbal, maar is door wisseling van leiding/docenten overgegaan naar danslessen. Toen is de officiële naam Balletgroep Olympia ontstaan. Destijds werd er voornamelijk klassiek ballet gegeven.
Vele van onze oudleden hebben dan ook nog op spitzen gestaan!

1960

In de gloriejaren van de operettevereniging hebben de leden van Balletgroep Olympia vele malen meegewerkt aan verschillende voorstellingen!

1963

In 1963 viert de vereniging haar eerste jubileum, 15-jarig bestaan. Tijdens de Heilige mis, die ter ere van dit jubileum gehouden werd, is een nieuwe vaandel gezegend door geestelijk adviseur Kapelaan P. Bindels.

1988

Het 40-jarige jubileum werd gevierd met een jubileumuitvoering met als thema 'reis door verschillende landen'. Tevens werd het met de leden bekrachtigd door een uitje naar het theater, het 'Scapino ballet'.

1998

Tijdens de uitvoering 'Sneeuwwitje' werd tevens het 50-jarige jubileum van de vereniging gevierd. In december dat jaar heeft de vereniging haar leden meegenomen naar 'Holiday on Ice'. Ook werd een Heilige mis ter ere van dit jubileum gehouden en werd een nieuwe vaandel ingezegend.

2007

In 2007 werd het eerste erelid van de vereniging benoemd,
Mw. T. Goebels-Knops. Voorzitter mw. J. Horbag-Knops bezegeld dit met een officiële oorkonde en een speciaal ontworpen hanger met ketting. Dit voor haar vele verdiensten voor de vereniging, haar lange zit in het bestuur en als medeoprichtster van de vereniging.

2008

In de uitvoering 'wereldreis' vierde de vereniging haar 60-jarige jubileum. Tijdens deze uitvoering hebben mw. T. Vanhommerig-Knops & mw. I. Vincken-Lommen een Koninklijke onderscheiding in ontvangst mogen nemen vanwege hun vele verdiensten.

2011

In 2011 maakt de vereniging een gedaante verwisseling door! Gedurende de jaren wordt niet meer enkel ballet meer gegeven maar een veel breder scala aan stijlen. Naast klassiek ballet voor de jongste groepen, wordt er door de meiden van de iets oudere groepen zowel modern als latin, jazz en hiphop gedanst!

2012

Voor velen binnen de vereniging was het al jarenlang een gegeven, mw. G Hodiamont-Grond bekend als de voorzitster. Na 46 jaar, met een korte tussenpauze, voorzitterschap is de vereniging gegroeid tot de vereniging die One2Dance Olympia is geworden. Het voorzitterschap wordt overgedragen aan

mw. J. Schepers. Zij is sinds 1995 lid van de vereniging en sinds 2011 bestuurslid.

2013

Als tweede erelid van de vereniging, ontvangt
mw. T. Vanhommerig-Knops in 2013 haar officiële oorkonde en een speciaal ontworpen hanger met ketting. Dit voor haar vele verdiensten, waaronder haar langdurige zit in het bestuur, het couperen van kledij en het dragen van het penningmeesterschap.

2015

In november 2015 is mw. G. Hodiamont-Grond benoemd tot het derde erelid van One2Dance Olympia Bocholtz. De vereniging bedankt haar voor haar vele diensten voor de vereniging, het voorzitterschap van 1960 t/m 2012 en de langdurige zit in het bestuur. Zij ontvangt een officiële oorkonde en een speciaal ontworpen hanger met ketting.

2018

In 2018 heeft Mw. B. Geelen-Maassen, penningmeester van de vereniging, een Koninklijke onderscheiding in ontvangst mogen nemen vanwege haar vele verdiensten.

2018

In 2018 vierde de vereniging haar 70-jarige bestaansjubileum. Deze geweldige mijlpaal vierde de vereniging met een spectaculaire danspresentatie. Het thema 'Reis door de tijd' werd hierin uitgebeeld.

2018

Op 15, 16, 21, 22 en 23 september vonden de voorstellingen van The Passion Simpelveld plaats. Een deel van de danseressen van One2Dance Olympia vormden een groep. Samen namen zij enthousiast deel aan dit spektakel!