top of page

Nieuws

Danspresentatie

poster A3- Samen uit, samen thuis_liggend_zonder tekst.jpg

De mijlpaal van ons 75-jarig bestaan willen we o.a. vieren door middel van een mooie danspresentatie. En wel op zondag 8 oktober 2023! 

 

De danspresentatie vindt plaats om 14.00 uur in de harmoniezaal te Bocholtz. Tegen een minimale entree van € 6,- (enkel contant te betalen) kunt u een middag genieten van alle leden die op de bühne staan.

Nieuwe Zumba groep

https __cdn.evbuc.com_images_214160529_509501507523_1_original.jpeg

Vanaf dinsdag 24 oktober 2023 starten wij met een 2e Zumba groep voor volwassenen! Onder leiding van een van onze docenten, swingen wij iedere dinsdagavond op de vrolijkste muziek.

De lestijden zijn.

Zumba groep 1: van 19.30 tot 20.30 uur.

Zumba groep 2: van 20.30 tot 21.30 uur. 

We hebben genoeg aanmeldingen om de

2e groep te laten starten. Wil jij ook meedoen? Kom gerust langs op dinsdag 24 oktober en/of meld je aan via aanmelden.

 

We zien je graag op dinsdagavond in de entresol in Sporthal Bocholtz (danslokaal boven aan de trappen.) Tot dan!

 

 

75-jarig jubileum

Dit jaar vieren wij ons 75-jarig jubileum!

In 1948 is de vereniging begonnen met het beoefenen van korfbal, maar is door wisseling van leiding/docenten overgegaan naar danslessen. Toen is de officiële naam Balletgroep Olympia ontstaan. Destijds werd er voornamelijk klassiek ballet gegeven.

In 2011 vonden we de naam Balletgroep niet meer toepasselijk, aangezien er gedurende de jaren een veel breder scala aan dansstijlen gegeven werd. Vanaf dat moment is de naam

One2Dance Olympia ontstaan.

Hoogtepunten

Bekijk hier alle nieuws rondom One2Dance Olympia

en kijk terug naar hoe het allemaal begon.

1948

In 1948 werd de vereniging opgericht. Op dat moment was er geen ontspanningsvereniging in Bocholtz voor meisjes/dames.

De vereniging is toentertijd begonnen met het beoefenen van korfbal, maar is door wisseling van leiding/docenten overgegaan naar danslessen. Toen is de officiële naam Balletgroep Olympia ontstaan. Destijds werd er voornamelijk klassiek ballet gegeven.

Vele van onze oudleden hebben dan ook nog op spitzen gestaan!

1960

In de gloriejaren van de operettevereniging hebben de leden van Balletgroep Olympia vele malen meegewerkt aan verschillende voorstellingen!

1963

In 1963 viert de vereniging haar eerste jubileum, 15-jarig bestaan. Tijdens de Heilige mis, die ter ere van dit jubileum gehouden werd, is een nieuwe vaandel gezegend door geestelijk adviseur Kapelaan P. Bindels.

1988

Het 40-jarige jubileum werd gevierd met een jubileumuitvoering met als thema 'reis door verschillende landen'. Tevens werd het met de leden bekrachtigd door een uitje naar het theater, het 'Scapino ballet'.

1998

Tijdens de uitvoering 'Sneeuwwitje' werd tevens het 50-jarige jubileum van de vereniging gevierd. In december dat jaar heeft de vereniging haar leden meegenomen naar 'Holiday on Ice'. Ook werd een Heilige mis ter ere van dit jubileum gehouden en werd een nieuwe vaandel ingezegend.

2007

In 2007 werd het eerste erelid van de vereniging benoemd,

Mw. T. Goebels-Knops. Voorzitter mw. J. Horbag-Knops bezegeld dit met een officiële oorkonde en een speciaal ontworpen hanger met ketting. Dit voor haar vele verdiensten voor de vereniging, haar lange zit in het bestuur en als medeoprichtster van de vereniging.

2008

In de uitvoering 'wereldreis' vierde de vereniging haar 60-jarige jubileum. Tijdens deze uitvoering hebben mw. T. Vanhommerig-Knops & mw. I. Vincken-Lommen een Koninklijke onderscheiding in ontvangst mogen nemen vanwege hun vele verdiensten.

2011

In 2011 maakt de vereniging een gedaante verwisseling door! Gedurende de jaren wordt niet meer enkel ballet meer gegeven maar een veel breder scala aan stijlen. Naast klassiek ballet voor de jongste groepen, wordt er door de meiden van de iets oudere groepen zowel modern als latin, jazz en hiphop gedanst!

2012

Voor velen binnen de vereniging was het al jarenlang een gegeven, mw. G Hodiamont-Grond bekend als de voorzitster. Na 46 jaar, met een korte tussenpauze, voorzitterschap is de vereniging gegroeid tot de vereniging die One2Dance Olympia is geworden. Het voorzitterschap wordt overgedragen aan

mw. J. Schepers. Zij is sinds 1995 lid van de vereniging en sinds 2011 bestuurslid.

2013

Als tweede erelid van de vereniging, ontvangt

mw. T. Vanhommerig-Knops in 2013 haar officiële oorkonde en een speciaal ontworpen hanger met ketting. Dit voor haar vele verdiensten, waaronder haar langdurige zit in het bestuur, het couperen van kledij en het dragen van het penningmeesterschap.

2015

In november 2015 is mw. G. Hodiamont-Grond benoemd tot het derde erelid van One2Dance Olympia Bocholtz. De vereniging bedankt haar voor haar vele diensten voor de vereniging, het voorzitterschap van 1966 t/m 2012 en de langdurige zit in het bestuur. Zij ontvangt een officiële oorkonde en een speciaal ontworpen hanger met ketting.

2018

In 2018 heeft Mw. B. Geelen-Maassen, penningmeester van de vereniging, een Koninklijke onderscheiding in ontvangst mogen nemen vanwege haar vele verdiensten.

2018

In 2018 vierde de vereniging haar 70-jarige bestaansjubileum. Deze geweldige mijlpaal vierde de vereniging met een spectaculaire danspresentatie. Het thema 'Reis door de tijd' werd hierin uitgebeeld.

2018

Op 15, 16, 21, 22 en 23 september vonden de voorstellingen van The Passion Simpelveld plaats. Een deel van de danseressen van One2Dance Olympia vormden een groep. Samen namen zij enthousiast deel aan dit spektakel!

IMG-20220113-WA0008.jpg

2022

Corona trof alles en iedereen. Vanwege alle maatregelen zou dit een mini-danspresentatie worden. Helaas werden de maatregelen aangescherpt waardoor we in oplossingen moesten denken. Het thema werd 'Let's go viral!' voor onze digitale danspresentatie. Om het harde werk van onze danseressen toch te laten zien, ontving iedereen een link en mocht vanuit thuis de danspresentatie bekijken.

2023

In 2023 vierde de vereniging haar 75-jarige bestaansjubileum. Deze geweldige mijlpaal vierde de vereniging met een spectaculaire danspresentatie. Het thema 'Samen uit, samen thuis' werd hierin uitgebeeld.

bottom of page